Isolera rätt och spara tusenlappar. Tips från snickaren!

Är man noggrann när man isolerar kan man sänka sina uppvärmningskostnader rätt så mycket. Då gäller det att man skär isoleringsskivor på rätt sätt och lägger dem tätt. Om man dessutom ser till att skydda isolering med vindtät papp så förbättras effekten avsevärt. Det bästa är att man inte behöver vara professionell snickare för att isolera på rätt sätt, det är faktiskt ganska enkelt om man bara vet hur det går till. Som tur är kommer jag att berätta just detta i den här artikeln.

När du skall skära dina isoleringsskivor, se till att ha en vass isolerings-kniv hos snickare Malmö. De är inte dyra och finns att köpa i de flesta byggvaruhus. Lägg sedan isoleringsskivan på ett stabilt underlag. Mät noga med en tumstock och skär sedan rakt genom skivan.

När man isolerar upp mot tak är det ofta inte helt räta vinklar man jobbar med, man får då skära ut isoleringsskivan så att den passar perfekt upp till taket. Som en pusselbit. Tycker man detta är för svårt kan man anlita en snickare eller byggföretag Malmö, de vet hur man isolerar på bästa sätt!

Att isolera vågrätt eller lodrätt har ingen större betydelse. Det viktigaste är att isoleringsskivorna hos snickare Malmö läggs så att skarvarna förskjuts. Det skall helst bli så få skarvar som möjligt för att skapa så få köldbryggor som möjligt. Rådfråga med en snickare om du inte vet åt vilket håll du skall lägga dina isoleringsskivor.

När man isolerar en vind är det viktigt att isoleringen läggs tätt intill takstolar och bjälkar. Detta är eftersom även små springor mellan isoleringsskivor uppe på vinden skapar en stor förlust av värme. Det läcker så att säga ut värme ur huset om du inte anlitar byggföretag Malmö. Värme stiger uppåt och för att hålla kvar värmen inne i huset behöver isoleringen på vinden vara tät. Det kan då vara lockande att pressa ihop isoleringsskivor men detta hjälper inte. Alla snickare vet att isoleringsskivorna skyddar bäst när de är luftiga. Man måste alltså vara noggrann till varje pris det finns inga genvägar när man isolerar!

Att isolera en bottenplatta är lite annorlunda även om samma princip gällande noggrannhet gäller. Bottenplattor gjuts dock ofta cellplast eller hårdare mineralull eftersom kyla från marken inte skall ledas upp genom plattan. När man isolerar med snickare Malmö för att botten av ett hus har man alltså ett annat mål än vid väggar och tak. Väggar och tak är oftast viktiga att isolera eftersom man vill behålla värmen. Golv däremot isoleras även för att hålla borta kylan från marken. Att isolera bottenplattor är ett viktigare arbete så här rekommenderas det att anlita snickare om man inte är väldigt händig och noggrann själv.

Isolerar man med rulle, och särskilt om den inte passar mellan reglarna så kan det bli risk för köldbryggor. Detta är något som skapar värmeförlust och är viktigt att undvika. Genom att skära till rullen innan man börjar isolera blir resultatet bättre. Det har länge varit ett problem att isolera med rullar eftersom materialet kliar och är obekvämt att arbeta med. Nu finns dock en räddning för alla snickare, nämligen rullar som inte kliar. Dessa kallas för Ecoblankets och man kan arbeta med dem utan handskar. Det är dock rekommenderat av byggföretag Malmö att använda sig av ansiktsmask eftersom materialet dammar en del.

Det bästa är om man hittar en rulle med rätt storlek för de reglar man skall isolera. Då gäller det att man har mätt innan man åker till byggvaruhuset! Om det inte finns någon rulle med rätt mått kan man skära till rullen innan man börjar isolera. Det är dock ganska svårt och kräver lite tankeverkstad.

Var noggrann när du isolerar, se till att isoleringen passar den plats du isolerar på. Tryck inte ihop isoleringsskivor utan skär till dem så att de passar perfekt.

Lycka till med din isolering!