Posted on

Vad som kännetecknar en riktigt bra webbyrå

När man vill ha en ny hemsida till sitt casino företag möts man direkt av ett hav olika hemside-skapare. Det är allt från webbyrå till reklambyrå till webbdesigner till frilansare som finns att tillgå, man kan ju även göra hemsidor på egen hand i vissa webbaserade editorer nu för tiden. Tekniken går framåt och det är långt ifrån svårt eller dyrt att fixa en hemsida till företaget, det går som sagt att göra en på helt egen hand om man har lite tålamod – risken är dock att den inte blir riktigt lika bra som en när en webbyrå gör jobbet.

Lyhördhet och välvilja

Är det viktigaste i min åsikt, sedan är det så klart konstnärlig talang och allt det där som har med produktionen att göra, vara klar i tid osv. Men i slutändan så är det viktigaste att din webbyrå försöker förstå dig och din situation och din hemsida med webbyrå och så och inte bara kör på rakt fram. Även om en webbyrå i göteborg är väldigt duktig på det dem gör, om dem gör det utan att ta hänsyn till din verksamhet och bransch, alltså använder sig av en sorts mall som squib har lyckats bra med tidigare – så är risken att ni missar målet, vad det nu kan vara.

Själva hantverket är bara en del av resultatet

Det är som att slarva när man skall göra ritningen av ett hus – när en webbyrå sätter igång direkt med att skapa hemsidan utan att föra dialog med den som har beställt. Hur duktig man är på sitt hantverk så måste man se att det är en ny klient man har framför sig och man vet faktiskt inte vad dennes mål med hemsidan är, man har en aning – men det är inte säkert att den aningen stämmer exakt. Och genom att ha några genomgående möten i början av projektet så kan man se till att ritningen först och främst blir riktigt bra och enligt klientens önskan – för att sedan fortsätta med ett fläckfritt hantverk och leverera produkten i tid. Det är lite som att ge sig in i en snårskog och börja hugga ner terräng utan att ha en aning om vart man ska annars.