Posted on

Hitta rätt tryckeri

Många företag i alla möjliga branscher använder sig av trycksaker av olika slag och beroende på vilka slags produkter man efterfrågar finns många tryckerier runt om i landet att välja mellan. Kan man få önskemålen uppfyllda av ett lokalt tryckeri är det bra men det finns också onlinetjänster. Det är dock alltid bra att jämföra både pris och tidigare slutprodukter när man ska köpa trycksaker, för att försäkra sig om att man får precis det man letar efter.

Ta in offerter
Ett bra första steg när man behöver anlita hjälp är att ta in ett gäng offerter från flera olika företag. Letar man efter ett tryckeri är det bra om man åtminstone har 4–5 stycken att jämföra mellan. Vet man exakt vilken typ av tjänst man efterfrågar är det sedan lätt att se över och jämföra priserna för att se vem som erbjuder det mest förmånliga priset. Däremot ska man alltid ha i åtanke att det billigaste alternativet kanske inte håller lika hög klass som dom som ligger inom en högre prisklass, vilket kan vara värt om det gäller en utländsk spelsida.

Be om prover
Förutom offerter kan man även be om att få se prover och tidigare arbeten som företagen tidigare utfört. På så sätt får man en bra bild av vad de erbjuder och till vilket pris. Vissa företag i branschen är nischade och kanske inte alls erbjuder det du letar efter och då kan man behöva leta vidare. Passa även på att fråga om tips och råd kring färger och layout – ett proffsigt tryckeri vet vad som lämpar sig bäst för det aktuella ändamålet för att slutprodukten ska bli helt enligt dina önskemål.

Gynna den lokala marknaden
Det är alltid bra att gynna den lokala företagsamheten så se över om det finns möjlighet att anlita ett företag utefter dina önskemål i den egna staden. Då kan du dessutom ta del av processen på ett helt annat sätt än om du väljer ett företag långt borta. Det blir också enklare med leverans av de färdiga produkterna om båda parter finns i samma område. Finns inget tryckeri i närheten så är det många som erbjuder onlinetjänster och beställning så att man ändå på ett snabbt och enkelt sätt kan få sina trycksaker efter önskemål.

Lägger man lite tid på att kolla upp olika företag innan man bestämmer sig är chansen också stor att man blir nöjd med slutprodukten. Dyrast behöver inte alltid vara bäst samtidigt som man bör tänka på att det billigaste kanske inte uppfyller kraven. Be om prover på tidigare arbeten och samarbeta gärna med ett lokalt företag så du kan ta del av tryckprocessen på nära håll.