Posted on

När du planerar takarbete stockholm

Taket är en av de viktigaste delarna att vara noga med när man tar hand om sitt hus, taket är den del av konstruktionen som gör att de andra delarna är skyddade. Frågar du en takläggare så kommer han eller hon hålla med om att val av tak är det som gör att ditt hus kommer bära eller brista. Här ska vi gå igenom lite tips vid val av tak, takläggare mer där till.

Tidsrymd på takbyte
Takläggare vi har frågat ger ett snitt på de olika livslängderna beroende på vilket typ av tak som du väljer. Anlitar du en takläggare för att lägga plåt så kan du räkna med att få behålla det en cirka 40 år. Lägger din takläggare däremot papp så halveras den tiden med ungefär hälften. Väljer du takpannor så kan du också räkna med 40 år likt plåt.

Självklart beror detta också på hur bra hand du har med ditt tak i efterhand, du måste sköta det, ta bort mossan, tvätta det och kanske ytbehandla det för att det ska hålla så länge eller kanske till och med längre. En takläggare kan göra alla dessa tjänster som takarbete stockholm för dig om du inte själv orkar eller har kapaciteten för.

Är det så att du är slarvig med ditt tak så kommer du med största sannolikhet få fuktskador inom en kort tidsperiod så taket förstörs av väder och vind. Då kommer du behöva anlita en takläggare igen för att lägga om hela taket istället för att bara underhålla det då och då.

Planeringen
Innan du faktiskt ringer den takläggare som du tänkt anlita, sitt ner en stund och fundera lite över vad du är i behov av och inte när det gäller ditt takbyte. Vilket tak vill du ha, vilken färg ska det vara, vilken budget har du? Detta är frågor som din takläggare behöver veta om takarbete stockholm. Självklart kan du alltid bolla frågorna med din takläggare om du är osäker.

Även om det kan vara lockande att låta din takläggare lägga det allra billigaste taket så tänk på helheten, vad du väljer för tak kan antingen höja eller sänka värdet på ditt hus takarbete stockholm. Det ska se snyggt ut och passa in med omgivningen för att det ska höjas i värde.

När du anlitar takläggare
Det första du gör innan du anlitar den takläggare du sett ut är självklart att höra dig för lite och se om det är ett företag som är seriöst eller inte, det finns många falska företag där ute.

Sedan frågar du lite olika takläggare och takarbete stockholm jämför dom alla så att du känner att de möter upp till dina behov.

Din takläggare har också olika försäkringar, tillstånd, behörigheter och är medlemmar i olika organisationer. Kolla upp dessa så att du kan få en trygghet av din takläggare innan du verkligen anlitar firman.