Posted on

Dags för grovstädning?

Har man stökat ner ordentligt kan det vara lämpligt att anlita en städfirma för grovstädning. Det kan vara att man byggt om, utfört något sorts arbete som skräpat ner mycket, haft en alldeles för vild fest eller bara låtit en källare eller trädgård fyllas med bråte.

Orkar man inte städa själv kan man enkelt anlita en städfirma för grovstädning genom att använda sig av internet. Sökmotorn Google är mycket populär och med hjälp av den hittar man lätt en bra städfirma i sin ort. En sökning på grovstädning + ort är lämplig om det är just grovstädning och flyttstäd göteborg man är ute efter. Det bör då dyka upp ett stort urval städfirmor som erbjuder denna tjänst. Först kommer annonser som annonsera för flyttstäd göteborg och grovstädning och kanske man se priser redan där. Sedan fortsätter resultaten med en lokal lista där man kan läsa recensioner från tidigare kunder av flyttstäd göteborg och även se betyg på lokala städfirmor. Denna lista kan vara bra att titta igenom när man skall välja städfirma.

Beroende på hur stort arbetet är och hur många städare som krävs kan det kosta olika mycket med grovstädning eller mattvätt i stockholm. Kommer det innebär att städarna gör tunga lyft är det säkrast att man frågar städfirman om detta är möjligt eller åtminstone varnar dem för dålig städning göteborg detta innan så att de skickar ut sina starkaste städare.

I regel kostar en städare 350 kronor per timma när de gör städning göteborg, man kan dock använda sig av ROT-avdraget för att dra av halva arbetskostnaden och då landar priset på 175 kronor i timman inkl. skatter och försäkringar för att ha en städare hos sig. Om man uppskattar att det tar två man tre timmar för städning göteborg och rensa ut garaget från bråte och lasta in skräpet i ett släp så kostar det runt en tusenlapp för städning göteborg! Det kan det vara värt för att få städning utförd som man skjutit på kanske i flera år.

Grovstädning är en tjänst som i princip varje städfirma erbjuder och även kontorsstädning stockholm, det finns säkert några undantag men man kan anta att städfirman utför detta. Man behöver därför inte lägga så mycket tid på att leta efter en städfirma som utför särskilda tjänster som kontorsstädning stockholm. Något som är viktigt när man anlitar städfirmor är att se till att de är godkända för F-skatt och driver sitt företag på ett lagligt sätt vid kontorsstädning. Eftersom det är enkelt att starta en städfirma finns det många oseriösa aktörer på marknaden så man bör vara något uppmärksam när man skall välja.

Anlita aldrig en städfirma svart! Då har du inget rättsligt underlag om något oförutsett händer!