Posted on

Förbered väggarna innan du börjar måla

Att måla om hemma är alltid kul, det känns fräscht och nytt med ny färg på väggar och kanske i innertak. Detsamma gäller såklart när man målar om fasaden. För att få ett bra resultat på av sin målning gäller det att förbereda väggarna väl annars kan det uppstå diverse problem och man kan behöva måla om igen. För att slippa sådant mödosamt dubbel-arbete räcker det att man förbereder väggarna ordentligt en gång. Det tar inte lång tid och är inte svårt alls. I den här artikeln kommer jag att gå igenom hur du snabbt och smärtfritt kan förbereda dina väggar för ommålning av målarengöteborg.se. Vägrar du att förbereda dina väggar? Då är det nog bättre att du anlitar en målare som gör jobbet åt dig! Att ha väl målade väggar är något som höjer värdet på bostaden, och bor man i hyresrätt kan man behöva måla om innan man flyttar ut om jobbet inte är ordentligt gjort!

Förberedelser är väsentligt för ett lyckat resultat

För att måla om väggar inomhus kommer du att behöva; rollers, målarrullar, penslar i olika storlekar, spardyna, färgtråg, tvättsvamp, piassavakvast, slipkloss, skruvmejsel och skyddshandskar. Se till att ha dessa verktyg av målarengöteborg.se som är redo när du sätter igång med ditt arbete så slipper du onödiga avbrott i måleriet och du slipper göra abrovinscher i måleriet. Det finns många butiker som säljer sådana här verktyg för målare, det finns säkerligen i närheten av dig.

Övriga saker du kommer behöva är; Målarsoda, slippapper, sandspackel, maskeringstejp och målarfärg.

Såhär går förarbetet till

Börja med att provtvätta en mindre yta av väggen för att se vilken sorts färg den är målad i tidigare. Löses färgen upp an det vara en vattenlöslig färg du har att göra med, då bör du tvätta väggen ren från färg för att få ett bra resultat med tapetserare. Detta gör du genom att pensla på rikligt med vatten och sedan skrapa och skura bort färgen. Det kan vara ett ganska mödosamt arbete så vi får hoppas på att färgen som sitter är akrylbaserad!

När väggen är färdigtvättad tar du en piassavakvast eller en hård borste och borstar hela väggen inför tapetserare så de ska få för att få en jämn och fin yta där den nya färgen kommer fästa bra. Detta är vad en målare skulle kalla sitt bästa knep.

Är väggen målad i akrylfärg är det bra om du går över väggen en gång med slippapper för att rugga upp den litegrann, då fäster den nya färgen mycket bättre.

Se till att skölja av väggen efter att du slipat eller borstat den!

När man slipar och borstar väggen frigörs massor av damm och smuts, då behöver den en extra tvätt fast med bara vatten för att få bort det överblivna dammet.