Posted on

Snabbaste målaren i Sverige två år i rad

Måleri-SM är en höjdpunkt för många målare i Sverige, särskilt för dem som är med och tävlar om topp-positionerna. Det är väldigt spännande och det kan gå hur som helst, många är duktiga och gör man ett litet misstag kan man hamna långt ner.

Janne har vunnit hastighetsmåleri-grenen två år i rad och då har de andra tävlande vart en bra bit bakom honom.

I år känner sig Janne kaxig och han är i princip säker på att han kommer vinna tapetserare tävlingen, han har tränat hårt hela året på att måla om väggar med målare, eller ja, jobbat hårt hela året men vart inriktad på att måla snabbt.

Hans chef är mycket stöttande och ger honom under arbetstid möjlighet att slipa på sina färdigheter inom hastighetsmålning. Chefen förstår att det är en stor tillgång att ha en SM-målare inom företaget. Inte bara får man mer respekt från målarenstockholm.nu och kunder och andra branschverksamma tapetserare utan målaren själv är mer motiverad och stimulerad på jobbet. Det är en vinst för alla inblandade.

Janne tränar på hastighetsmålning minst en timma om dagen, om det går gör han det på ett jobb för en kund. Ibland är det inte möjligt att utöva hastighetsmålning ute hos kund, då spenderar Janne sin första arbets-timma för en tapetserare i en lokal vid kontoret där de har väggar som de anställda tränar på sina grenar på.

Det är tack vare att vi har den här lokalen att öva i som vi alltid tar hem SM-guldet. Utan den här timman på morgonen hade jag inte alls vart lika glad i att gå till jobbet. Här känns det viktigt att prestera och jag får mycket beröm av både chefen och de andra gubbarna som är målare stockholm. Det gör att mitt liv känns mer betydelsefullt, jag har en uppgift som inte bara lyfter mig utan hela firman. Jag vet att jag har högt värde här eftersom jag konstant får det bekräftat att jag är målare. Inte för att jag blir särbehandlad, eller egentligen blir alla på firman särbehandlade på något sätt och det är därför det blir rättvist. Chefen vet att jag älskar stora bilar så därför har han gett mig en Dodge Charger pickup som företagsbil även fast jag är målare stockholm. Ingen av dem andra anställda har en sådan och min har bara mitt namn, min SM titel och företagsnamnet tryckt litet på sidan av fören. Jag känner mig mäktig när jag parkerar utanför en kund i den bilen. De andra gubbarna är inte avundsjuka eftersom de har andra förmåner som passar dem bättre.